ФРОЈД: Вашето секојдневие ги открива приоритетите кои ги имате во животот

0

Обичните секојдневние активности можат да покажат што Ви е најважно и што е тоа што ве мотивира во животот. Ова е тест кој самиот Фројд го утврдил – приоритетите во секојденевието се дирекно поврзани со приоритетите во животот. Ова го открил благодарение на тестовите со неговите пациенти.

Дома сте и во исто време се случуваат 5 различни работи кои го бараат Вашето внимание и реакција.

На што прво ќе посветите внимание:

  • Звони телефон
  • Детето почнува да плаче
  • Некој ѕвони на врата
  • Алиштата се сушат на тераса, а надвор почнува да врне
  • Водата која сте ја пуштиле од чешма, почнува да се прелива преку мијалникот

Сега, запишете на хартија која од овие работи би ја направиле прва.

Резултатите ги откриваат вашите животни приоритети.

Телефон – Работа

Дете – Семејство

Врата – Пријатели

Алишта – Пари

Чешмата – Љубовниот живот

Извор: Atma.hr

При објавување на материјали од порталот www.hybread.mk во друг медиум, задолжително наведете го изворот од кој е преземен текстот.