Знаете ли кои работи не треба да ги правите за време на месечниот циклус?

0

Менструалниот циклус секој месец треба да се почитува. Ќе бидете малаксани, без желба да одите и да бидете во друштво. Сакате да седите дома опкружени со количество од вкусна храна. И целото тоа е во ред и е дозволено. Сепак, има активности што не дреба да се прават за време на циклусот и тоа е добро да се знае.

Незаштитен секс и секс во целина

За да се избегнат многу инфекции, најдобро е да апстинира од секс се додека вашиот последен ден од циклусот не заврши.

Прескокнување оброци

Обидете се да не ги прескокнете оброците. Мора да се има предвид дека се губи многу крв во текот на тоа време, а храната е таа што ќе ја врати вашата енергија.

Физичка работа

Доколку чувствувате болка во грбот или стомакот, избегнете физичка работа, бидејќи болката во овој случај само да се зголеми.

Брза храна

Јадењето брза храна во два час от по полноќ, може да се чини како добра идеја, но не е. Подобро да се обрне внимание дека имате редовни оброци во текот на денот, како што е споменато погоре, ….

Ладна вода

Според истражувањата мне би требало да пиете ладна вода бидејќи менструална крв останува во ѕидот на матката и по 5-10 години, што може да предизвика рак на репродуктивните органи.

При објавување на материјали од порталот www.hybread.mk во друг медиум, задолжително наведете го изворот од кој е преземен текстот