Животни кои љубат со сето срце!

0

Во обидот да стигнеме секаде навреме, да нпарвиме сè што побрзо, забораваме дека на светот постои едно возвишено чувство што го нарекуваме љубов. Таа е во нас, околу нас. Нè прави подобра. Крева востанија против гневот во нашите срце, ослободува од омраза. Љубовта е толку пристуна што некогаш од толку што е голема и моќна стравуваме или не сакаме да погледнеме во неа. Но, таа нè потсетува постојано дека е покрај нас, во нашите клетки и каде и да се завртиме таа сака да нè погали…

Следниве фотографии се доказ за тоа дека љубовта е насекаде дека и животните љубат. Некогаш, дури и повеќе од нас.

zivotincinja-koi-se-ljubat (13) zivotincinja-koi-se-ljubat (12) zivotincinja-koi-se-ljubat (11) zivotincinja-koi-se-ljubat (10) zivotincinja-koi-se-ljubat (9) zivotincinja-koi-se-ljubat (4) zivotincinja-koi-se-ljubat (5) zivotincinja-koi-se-ljubat (6) zivotincinja-koi-se-ljubat (7) zivotincinja-koi-se-ljubat (8) zivotincinja-koi-se-ljubat (3) zivotincinja-koi-se-ljubat (2)

При објавување на материјали од порталот www.hybread.mk во друг медиум, задолжително наведете го изворот од кој е преземен текстот