Загатка: Кој број се наоѓа под автомобилот?

0

Погледнете ја илустрацијата и одговорете на едноставното прашање: Кој број се наоѓа под автомобилот?

Оваа загатка многу деца може да ја решат во рок од 20 секунди пред да започнат и прво одделение, но на возрасните може да им треба и повеќе време.
Колку време ви беше потребно Вам?

parking_result

 

– Децата лесно ја решаваат оваа загатка, бидејќи имаат креативно размислување за разлика од повозрасните. За жал, во училиште ова најчесто се игнорира и занемарува и со тек на време ваквата способност и интелигенција исчезнува поради учењето се на памет. Ваквиот начин на учење го намалува просторот за креативно размислување- вели др. Давид Вајтбред, професор на отсекот психологија на Универзитетот на Кембриџ.

foto-school-children__1471259449_46.217.70.71

Точниот одговор е 87, а се што треба да направите е да ја поставите илустрацијата на обратната страна.

При објавување на материјали од порталот www.hybread.mk во друг медиум,задолжително наведете го изворот од кој е преземен текстот

Остави коментар