Впечатливи фотографии кои се доказ дека постои добрина во луѓето

0

Добрината е една од движечките сили на светот. Колку повеќе добри дела правиме, толку повеќе светот ќе биде исполнет со надеж и шанса за исполнување на сонишатата. За тоа зборуваат многу гласно следните фотографиии. Погледнете во продолжение:

268755-R3L8T8D-650-doctor

Хирург теши мало девојче пред операција и и го одвлекува вниманието пуштајќи цртани филмови на неговиот телефон.

267355-R3L8T8D-650-20140903155443

Секоја среда и четврток, овој човек купува кафе на негова иницијатива за вработените во клиниката каде го излечиле неговиот татко од рак.

267605-R3L8T8D-650-6341160-R3L8T8D-650-399582_632776050082293_1763313045_n

Ова слатко девојче ги дава виножитата бесплатно.Нарачајте веднаш!

267555-R3L8T8D-650-5296755-R3L8T8D-650-20140702185218

Храбро момче кое си го ризикувало животот за да го спаси еленот од давење при поплава во Бангладеш.

267205-R3L8T8D-650-201327121733394085

15-годишниот Temar Boggs на велоспиед го следел автомобилот во кој било одведено ова пет годишно девојче во обид за киднапирање пред нејзината куќа во Пенсилванија.

267705-R3L8T8D-650-8021976737_ce867a6d17_h

Овој полицацец го одвел 13-годишниот Gage Hancock-Stevens, кој бил слеп, во патрола со него, бидејќи тоа било последна желба на момчето пред да почине од тумор.

267505-R3L8T8D-650-20140903155934

Бездомник кој прави се за кучето да не измрзне од студ.

267405-R3L8T8D-550-20140903155632

Вработен во ланец на ресторани за брза храна, грабнал набрзина еден од надворешните чадори за да ја заштити оваа старица да на наврне од силниот дожд . Тој ја испратил до автомобилот за да биде сигурен дека ќе остане сува.

267255-R3L8T8D-550-20140903155437

Овој човек секој ден го шета кучето  кое исто така е веќе во пооодминати години отстапувајќи му го своето место.

267305-R3L8T8D-550-20140903155441

65 годишниот  Isaac Theil смирено му дозволува на човекот до него да спие на неговото рамо додека се возат во метро во Њујорк. На сугестија на останатите патници да го разбуди, тој одоворил: “Нема шанси. Сигурно имал напорен работен ден. Сите сме го поминале тоа. Нека спие”.

267655-R3L8T8D-550-6346010-R3L8T8D-600-Melbourne-Laneway-Festival-2011-117-590x885-620x-1

Пријателска публика која му помогнала на ова момче во инвалидска количка да ужива во концеротот како нив и да го изгледа до крај.

Извор: Brideside

Остави коментар