Успешен сум денес бидејќи имав пријател кој веруваше во мене и немав срце да го разочарам

0

Секој човек од време на време има потреба од дополнителна инспирација преточена во зборови, за да ја зголеми позитивноста која е потребна за денот.

„Знаеш дека си заљубен кога реалноста е поубава од твоите соништа“ – Непознат

“Jас сум себична, нетрпелива и малку несигурна во себе. Правам грешки и сум надвор од контрола и тешка сум за менаџирање. Но, ако не можеш да се справиш со мене кога сум во најлошо издание, тогаш сигурно не ме заслужваш кога сум во најдобро“ – Мерилин Монро

“Биди зафатен со живеење на животот или биди зафатен со умирање“ – Стивен Кинг

“Првиот чекор кон успехот е кога одбиваш да бидеш заглавен во средина во која за првпат се наоѓаш “ – Марк Кејн

“Кога една врата на среќата се затвора, друга се отвора. Но, ние често сме зафатени со предолго гледање на затворената врата и не гледаме што има зад онаа која штотуку се отворила“ – Хелен Келер

“Дваесет години од сега ќе бидеш многу поразочаран од работите кои не си направил, отколку од работите кои што си ги направил – Марк Твен

“Успешен човек е оној кој создава цврста основа на компанија со циглите кои другите ги фрлаат по него“ – Дејвид Бринкли

„Не можам да ти ја дадам формулата за успех, но можам да ти кажам која е формулата за неуспех: пробајте да им угодувате на останатите цело време“ – Непознат

„Успешен сум денес бидејќи имав пријател кој веруваше во мене и немав срце да го разочарам“ – Абрахам Линколн