Тест од Харвард открива: тоа што прво го гледате на сликата открива за каква работа сте создадени

0

Професорите од Харвард развиле многу едноставен тест врз база на кој можете да одредите со каков тип на работа можете да се занимавате. Доволно е да ја погледнете оваа апстрактна фотографија и да дознаете.

Што прво видовте на сликата?

Кокошка – запишете курс за програмери

Вашето внимание е секогаш насочено кон најситните детали. Многу ви е лесно да се сконцентрирате и ги забележувате сите ситници што ве опкружуваат. Идеална професија за вас би била некоја поврзана со технологијата.

Профил на жена – почнете да се занимавате со уметност

Ви се случува да не можете да се сконцентрирате на само еден детал или на една работа, бидејќи фантазијата и мислите ви се постојано насочени кон нешто креативно. За вас би било идеално да се занимавате со уметност, со новинарство или со маркетинг.

Чудно лице на маж – вие сте гениј

Само вистински генијалци, кои размислуваат поинаку од другите и кои ги поместуваат границите со своите идеи, на оваа слика ќе забележат маж свртен наопаку. Ако сте еден од нив, тогаш сте вистински гениј и можете да размислувате да се кандидирате за претседател.

При објавување материјали од порталот www.hybread.mk во друг медиум, задолжително наведете го изворот од кој е преземен текстот