Темната коса го осветлува ликот

0

Можеби блондинките повеќе се забавуваат, ама светла коса, едноставно не им стои на сите.

Без соодветна шминка (па и со шминка), многу жени изгледаат бледо, дури и проѕирно.

Токму затоа фризерите советуваат дека не секој треба веднаш да се реши да ја осветли косата. Напротив, ако имате таква желба, пробајте неколку руси перики, и откако ќе се уверите дека некоја од тие нијанси ви одговара, осветлете ја косата.

7662810-col1-0-1479299705-1479299714-650-d342b029b9-1-1479400488

Дури и познатите холивудски дами, кои заради улогите често мора да ја сменат бојата на косата, почесто се решаваат за перики отколку за вистинско осветлување.

Всушност, тие се водат од мотото дека темната коса го осветлува ликот. Дали се во право?

Еве неколку фотографии со споредба, а вие одлучете самите каква боја на косата им стои подобро.

7662760-col2-0-1479299729-1479299740-650-3f616beaa2-1-1479400488 7662510-col10-0-1479299855-1479299859-650-7b6bc9eede-1-1479400488 7662010-col7-0-1479299812-1479299816-650-7925492f6e-1-1479400488 7661960-col8-0-1479299826-1479299829-650-be754130f9-1-1479400488

При објавување материјали од порталот www.hybread.mk во друг медиум, задолжително наведете го изворот од кој е преземен текстот.