Тајната на Мерил Стрип за среќен живот

0

Актерката Мерил Стрип отсекогаш изгледала како среќна жена. Можеби и најомилената актерка на повозрасните генерации која дури 16 пари била номинирана за Оскар важи за фамилијарна жена, не ја следат скандали, а се чини дека клучот на нејзиниот приватен и професионален успех е во неколкуте постулати кои Мерил си ги поставила за да биде среќна во животот.

228-9 (1)

Таа смета дека оној човек кој е задоволен со себе, не се споредува со другите.

Оној човек кој не се споредува со други, не е завидлив.

Оној човек кој не завидува, не е огорчен.

Човекот што не е огорчен е среќен.

Тој што е среќен, усреќува други луѓе.

Оној човек кој се усреќува самиот и луѓето околу него нема потреба да ја бара смислата на животот, бидејќи веќе ја пронашол.

При објавување на материјали од порталот www.hybread.mk во друг медиум, задолжително наведете го изворот од кој е преземен текстот