13 C
Skopje, MK
Monday, September 23, 2019
Тагови факти

Таг: факти

Прага: градот со 100 кули

Прага се смета за еден од најубавите градови во Европа. Историскиот центар на градот со уникатната панорама на Прашкиот замок (Прашки град) е заштитен...

Интересни факти кои можеби не сте ги знаеле досега (втор дел)

Секојдневно слушаме интересни податоци за секојдневните нешта што не опкружуваат и постојано се чудиме како никогаш не сме се запрашале за истите. Во продолжение на првиот дел,...

Знаете ли дека две третини од луѓето ја наведнуваат главата надесно...

Човечкото тело е само по себе комплексна и чудесна појава. Науката постојано ни открива по нешто ново, а веруваме и дека има уште многу да...

Дали знаете дека најголемата сообраќајна гужва траела 10 дена?

Светот е полн со информации и приказни за кои никогаш не сме слушнале. Некои ќе не изненадат, некои ќе не зачудат, а некои можеби...

„Морниците“ се предизвикани од ослободувањето на допаминот во телото

Дали знаевте дека.... Има многу работи кои не ги знаеме, а ги комуницираме секој ден, без да знаеме повеќе за нив. Во таа насока ние...

Нешта кои сме ги учеле во училиште, а денес не се...

Науката се развива многу брзо и секојдневно води до нови откритија. Така, нешто што денес е вистинито и за кое постојат докази, утре може...

Интересни факти кои можеби не сте ги знаеле досега

Колку често наидувате на интересни факти кои ве оставаат зачудени? На пример, дали знаевте дека марихуаната нема статус на наркотик во Северна Кореја? Или дека...

15 чудни факти кои мажите не ги знаат за жените

Ако досега сте се прашувале за одредени промени кај жените, а не сте имале одговор, сега можете да го добиете. Прочитајте ги следните 15 чудни...

Неколку откритија кои го доведуваат во прашање сè она што го...

Постојат многу предмети од минатото кое покренуваат дополнителни прашања на кои се уште никој нема одговор. Ние се движиме по една линија на информации...

Што треба да знаете ако сакате да пиете алкохол

Секој од нас, некогаш ја има преминато границата на пиење алкохолни пијалаци. Добро е да знаете неколку работи поврзани токму со консумирањето на алкохолот. Кафето...
- Advertisement -