-1 C
Skopje, MK
Friday, December 15, 2017
Тагови психологија

Таг: психологија

Ментални болести и нарушувања низ илустрации со спојувалки

Експертите го дефинираат поимот „ментално нарушување“ како сериозно пореметување во размислувањето, однесувањето и емоциите. Оној што има ментално нарушување обично не може да воспостави...

Каква енергија има твојата интелигенција?

Со години луѓето го мерат својот коефициент на интелигенција т.н IQ (ај-кју), за да добијат доказ за тоа колку се “паметни”. Во некои општествени кругови,...

Отворените и креативните луѓе живеат во различна, сопствена реалност

Реалноста во која живееме е најмногу базирана на нашата перцепција. Не е новост кога ќе слушнеме дека секој човек живее во своја сопствена реалност...

Забавен тест на личноста – Каква енергија ширите?

Начинот на кој ги перцепираме нештата, кажува многу за нашата личност и секогаш е интересно да откриеме повеќе за себе преку забавни тестови. Погледнете ја...

Иновативен рецепт за успех кај младите – Развој на меки вештини!

Во ова новo време на подем на технологијата, брз проток на премногу информации, постоење на многу игри и апликации кои го земаат времето и фокусот на младите,...

Говорот на телото помеѓу партнерите открива многу за нивната врска

Само еден гест може да открие многу за врската или однесувањето на партнерите, а понекогаш тоа дури може и да ја предвиди нивната иднина. Токму...

Науката докажа: Интелигентните луѓе најчесто живеат во хаос

Неорганизирани сте, никогаш не знаете каде ви се клучевите, куќата ви е во хаос, сакате да играте видео игри? Добрата старана на сето ова...

Научниците тврдат дека бојата на очи открива многу за вашиот карактер

Изразот дека „Очите се огледало на душата“ иако звучи клише, изгледа има и вистина во него! 428 учесници биле изучувни од страна на научниците од...

Психолошки тест – Кој проблем би го решиле прв?

Замислете ја следнава ситуација: Во ист момент ви тече вода од чајникот, телефонот ѕвони, бебето почнува да плаче, а кучето го кине троседот со...

Решете го секој проблем со помош на неколку прашања

Во текот на животот се соочуваме со многу проблеми и дилеми кои не мачат, вознемируваат, нервираат... Професорката по менаџмент и бизнис на Dartmouth колеџот, Сидни...
- Advertisement -