1 C
Skopje, MK
Sunday, December 9, 2018
Тагови превоз

Таг: превоз

Дали супер брзите железници наскоро ќе ги заменат авионите?

Возовите со екстремно голема брзина стануваат конкурентна алтернатива на патувањето со авион на истите релации, како во цената, така и во брзината. Со самите...

И за возење во автобус треба култура!

Ако користите такси, сопствен автомобил или велоспед како презвозно средство, а одењето пеш не доаѓа предвид, во тој случај автобусот е единствената опција. Како...

ВозиМе до следната дестинација

Што е ride-sharing? Во светот одамна постои можноста за  “ride-sharing” односно постојат веб сајтови каде што возачите објавуваат слободни седишта за патување до некоја дестинација,...

Такси превозот во Мумбаи добива ново лице

Локален уметнички колектив од Мумбаи, одлучи да ги "облече" локалните такси возила во ново руво. Во проектот наречен “Такси Фабрик“ претставени се теми од секојдневниот...
- Advertisement -