16 C
Skopje, MK
Thursday, September 24, 2020
Тагови пари

Таг: пари

Што кога моќта се употребува за погрешни цели?

Која е првата работа што ви доаѓа на ум кога некој ќе ви спомне МОЌ? Пари, политика, бизнис, можност и начин да направите се што...

5 навики кои ќе ви помогнат да се збогатите во новата...

Дали сте знаеле дека вашиот мозок управува со вашите пари? Ако не сте запознаени со основните финансиски концепти - и како вашиот мозок се...

Жените се уште се платени помалку од мажите за иста работна...

Низ годините, жените постојано се борат за своите права и полова еднаквост. Многу работи се променети, но се уште наидуваме на одредени ситуации кои...

Зошто трошиме повеќе отколку што заработуваме?

Едноставно – затоа што не не научиле како треба. Згора на се, секојдневно ни даваат примери како не треба. Единствено место каде што по нешто...

Кои работи жените ги прават подобро од мажите

Откако постои модерната цивилизација постои и дилемата кој е подобар, мажот или жената. Не можеме да го оспориме фактот дека мажите подобро паркираат и...

Жената која го спаси своето село од сиромаштија

Жените во Индија се соочуваат со животни предизвици со кои голем дел од луѓето никогаш нема да имаат допирна точка. Во општество каде жената...

Карактеристики на луѓето кои растеле без семејно богатство

Животната ситуација на секој човек е различна. Некои се раѓаат во сиромашни семејства, некои во средно ситуирани, а мала група во богати семејства. Овој...

Хировите на познатите

Парите ги менуваат луѓето, тоа е факт кој сите добро го знаеме, а од кој не се исклучени ниту познатите ѕвезди кои благоадрение на...

Навикнете се да штедите

Најдобрата навика која може да ја стекнете во текот на животот е штедењето на пари. Колку тоа да ви звучи како невозможна мисија, сега...

Кој пат е вистинскиот?

Во животот често ќе се најдеме на раскрсница и треба да одлучиме по кој пат ќe одиме. Најчесто тоа се патишта без патокази, патишта...
- Advertisement -