-1 C
Skopje, MK
Friday, December 15, 2017
Тагови интелигенција

Таг: интелигенција

Каква енергија има твојата интелигенција?

Со години луѓето го мерат својот коефициент на интелигенција т.н IQ (ај-кју), за да добијат доказ за тоа колку се “паметни”. Во некои општествени кругови,...

5 детективски филмови кои ќе ве направат попаметни

Ако сте личност која сака да размислува за мистериите на човечката природа, дури и додека сте опуштени, гледањето детективски филмови може да биде само...

7 работи што не знаете дека ги правите бидејќи сте високо...

Интелигенцијата отсекогаш била оспорувана категорија бидејќи науката секогаш се труди да ја измери според стриктни правила и прописи. Децата чиј скор е солиден на тестови...

7 нешта кои ги правите бидејќи сте високо интелигентни

Интелигенцијата отсекогаш била оспорувана категорија бидејќи науката секогаш се труди да ја измери според стриктни правила и прописи. Децата чиј скор е солиден на тестови...

Науката докажа: Интелигентните луѓе најчесто живеат во хаос

Неорганизирани сте, никогаш не знаете каде ви се клучевите, куќата ви е во хаос, сакате да играте видео игри? Добрата старана на сето ова...

Бајките ја развиваат интелигенцијата кај децата

Ако сакате детето да ви биде умно читајте му бајки. А, доколку сакате да биде уште поумно читајте му уште повеќе бајки – велел...

Интелигентните луѓе легнуваат доцна, оставаат хаос и зборуваат гласно

Кога бевме деца ако направевме хаос во домот, редовно нè опоменуваа дека тоа е погрешно оти сè треба да биде во совршен ред. Моравме да...

Научниците докажаа, интелигенцијата ја наследуваме од нашите мајки

Без разлика дали на вас ви се допаѓа или не, според најновите истражувања, колку сте паметни зависи од интелигенцијата на вашата мајка. Познато е дека...

5 книги кои секој интелигентен човек треба да ги прочита

Понекогаш поради премногу обврски немаме доволно време за некоја убава книга. На пример, на училиште сме негодувале кога ни давале задача да ги прочитаме...

Зошто паметните луѓе имаат помалку пријатели

Последното британско – сингапурско истражување ја обработуваше темата за тоа како интелигенцијата влијае врз нашите социјални врски. Во ова истражување учествувале 15.000 луѓе на...
- Advertisement -