Скриените симболи на рекламите – гледајте внимателно

0

Кога се работи за големи брендови, тогаш се активираат сите сетила и добра маркетинг агенција која ќе даде идеја како да се извади најдоброто, која ќе ги знае сите маркетинг трикови и тајни за што повпечатлива промоција на производот.

Во следните фотографии гледајте внимателно и ќе го забележите скриеното значење и деталите во рекламите и логоата на големите брендови.

amazon__1467238516_78.157.29.205

На прв поглед тоа што го читате е Амазон, но доколку ја следите стрелката ќе забележите дека покажува на ‘а’ и ‘з’. Тоа во преносна смисла значи дека имаат се, американската азбука почнува на а, и завршува на z. Во наша терминологија би било од а до ш.

SFX__1467238488_78.157.29.205

SFX е списание за научно фантастични приказни и филмови, но она што е карактеристично за нив е дека на насловната страница, луѓето секогаш некако ‘случајно’ ја покриваат буквата F до половина. Тоа на прв поглед се чита како SEX, а всушност е SFX.

19__1467238297_78.157.29.205

Ако погледнете внимателно ќе забележите дека на планината за името има форма на мечка што алудира на потеклото на чоколадото.

tour de frans

Логото на “Тур де Франс” исто така има ‘тајна’. Имено, на крајот од зборот Tour ќе забележите форма на човек кој вози велосипед.

реклама 10

Реклама за Wi-Fi.

 

 

 

При објавување на материјали од порталот www.hybread.mk во друг медиум, задолжително наведете го изворот од кој е преземен текстот.