Сигурни сте дека знаете како точно се пие виното?

0

Ако сте љубители на виното, следниов текст е за вас. Фактот дека сакате да го пиете не значи ништо освен дека уживате во неговиот вкус, но за да го доведете своето уживање до совршенство потребно е малку знаење.

Корисни совети од експерти за вино, неговото производство и употреба, не се нешто што можете да го добиете секој ден. Затоа обрнете внимание на овие ситници за да пред сите што тврдат дека се големи познавачи на виното.

2fc402c6-5650-4d82-8694-6a5c3771f7c8__1475770474_77-28-159-109

Температурата на винотот е клучна работа, белото се конзумира на температура помеѓу 9 и 14 степени целзиусови, а црвеното од 15 до 20 степени, во спротивно, квалитетното вино може да ви остави впечаток на вино од трета класа бидејќи не е сервирано на адекватен начин.

Исто како и парфем, виното има неколку фази во кои се отвора и на истренираниот нос не може да му избега ниедна состојка. Затоа е многу важно да го сервирате во соодветна чаша, бидејќи ако го послужите во лоша чаша која не му дозволува доволно да се отвори, уметноста на уживањето е уништена од самиот старт.

Чашата секогаш се полни до половина ако е црвено виното, а две третини ако е бело. Пред да ја наполните со вино, чашата задолжително измијте ја со вода за да се ослободи од непотребни мириси кои можат да го уништат вкусот на виното.

При објавување на материјали од порталот www.hybread.mk во друг медиум, задолжително наведете го изворот од кој е преземен текстот