Што можеме да направиме за 30 секунди?

0

Речиси никогаш не го пресметувале времето кое ни е потребно за да извршиме одредени работи. Често пати не сме ни свесни што сè можеме да направиме за краток временски период. На пример, во наредните 30 секунди Вашето срце ќе зачука 36 пати, а во текот на дишењето ќе произведете околу 0.3 грама јаглен диоксид. За овие 30 секунди ќе трепнете околу 6 пати, низ главата ќе Ви пројдат околу 25 мисли, а Вашето тело ќе произведе околу 100 вати енергија. За истото време ќе се исфрлат околу 174 000 изумрени кожни клетки, а ќе се произведат 72 милиони црвени крвни клетки.

При објавување на материјали од порталот www.hybread.mk во друг медиум, задолжително наведете го изворот од кој е преземен текстот