Што е полошо од неверство? Сите оние работи што водат до тоа

0

Неверството ја уништува врската – тоа е факт. Дали ќе се преболи, надмине и прости, зависи од партнерите. Ќе треба многу време и енергија за двете опции кои преостануваат: ако решат да бида заедно и понатаму, но и ако се разделат.

Сепак, постојат полоши настани во врската кои водат до неверство и крак.

Според изјавата за Дејли Меил на стручњакот за врски, Саманта Џејн, постојат минимум 10 ситуации кои се полоши од самото неверство:

  1. Лажно претставување
  2. Злоупотреба
  3. Лажење
  4. Криење на полово преносливи болести
  5. Пасивно-агресивно однесување
  6. Зависност
  7. Избегнување и наметнување на домашни обврски
  8. Зависност од алкохол или дрога
  9. Финансиска контрола на партнерот
  10. Користење на детето против него

Која било од овие ситуации да се случи, не е во ред, Тоа се работи кои ја повредуваат една личност и водат до разидување на некогаш вљубените и посветени партнери.