Сега е дозволено доењето во јавност

0

Среќата на вашето бебе зависи од љубовта, грижата и вниманието кои ги вложувате кон него.Мајчиното млеко е единствена и незаменлива природна храна за доенчето, а доењето е единствен и незаменлив предуслов за негов правилен емотивен и физички развој.

Чувството кога го храните вашето бебе кое штотуку дошло на свет е единствено.

Не постои начин да се опише како секое друго доживување. Малечките рачиња на бебето кои ја држат мајката додека таа нежно го припива до себе, емоциите кои ги разменуваат, врската која се создава, ниту една мајка за ништо на светот не би ја заменила. Млекото кое е храна за него има толкава нутритивна и воопшто здравствена вредност за бебето, така што ниту една вештачка замена на мајчиното млеко не би била соодветна.

12717986_215934648774517_3070609431152210750_n

Она што мајките го знаат, е дека бебињата многу често огладнуваат. Иако, пред да излезат од домот, го нахраниле своето бебе, тоа може многу скоро повторно да посака млеко. И тука настапува социјалниот момент, кога мајката се чувствува неудобно да го храни своето бебе пред очите на околината. Денешно време постојат неколку начини за да се поедностави тоа, а ние одбираме да зборуваме за најпрактичниот. Имено, наметките за доење се многу практични и вистински пријател на мајките и бебињата. Со нив, можете да доите во секој момент, на секое место. Се што треба е да ја извадите од ташна својата наметка, која не зафаќа премногу простор и да се чувствувате удобно, бидејќи сте заштитени од погледите на минувачите.

Сега достапни и кај нас. Информирајте се на следниот ЛИНК