Постојат два типа на луѓе кои ќе ви кажат дека не можете да направите промена во светот: оние кои се плашат да пробаат и оние кои се плашат да успеат

0

На секој човек му се случува понекогаш да изгуби мотивација за работа и за животот општо, иако претходно полетно и со полна енергија се стремел кон успехот.

Во такви моменти, има потреба од мотивирачки реченици кои ќе дадат нова насока и уште повеќе енергија да се продолжи напред.

Успехот не е финалната верзија. Неуспехот не е најфаталното сценарио: Храброста да се продолжи напред е тоа што е важно“  Винстон Черчил

Подобро е да бидеш неуспешен во оригиналноста отколку да бидеш успешен во имитацијата“– Херман Мелвил

Патот до успехот и патот до неуспехот се речиси исти“ – Колин Р. Дејвис

Успехот обично доаѓа кај оние кои се премногу зафатени за да го бараат постојано“ –Хенри Дејвид Тореи

Можностите не се случуваат. Вие сами ги креирате“ – Крис Гросер

Немој да се плашиш да се откажеш од доброто, ако се стремиш кон величественото“ – Џон Рокфелер

„Колку повеќе работам, толку повеќе среќа имам“- -Томас Џеферсон

Постојат два типа на луѓе кои ќе ви кажат дека не можете да направите промена во светот: оние кои се плашат да пробаат и оние кои се плашат да успеат“ – Рај Гофорт

Успешните луѓе го прават она кое неуспешните не сакаат. Не посакувајте да биде полесно. Посакајте да бидете подобри“ – Џим Рон.

Престанете да ги бркате парите. Почнете да ја барате страста“ – Тони Хсиех.

Успехот е одење од еден неуспех кон друг со многу ентузијазам“ – Винстон Черчил

Секој ден прави по една работа што те плаши“ – Анонимен.

При објавување на материјали од порталот www.hybread.mk во друг медиум, задолжително наведете го изворот од кој е преземен текстот