Постхумно е објавена последната книга на Науме Радически

0

Друштвото за издавачка дејност „Македоника литера“ од Скопје, постхумно ја објави поетската книга на Науме Радически насловена како „Времепрашина“.

Книгата содржи повеќе од седумдесет песни кои се поделени во три циклуси, од кои најобемниот е насловен како „Песни во настанување“.

Ова е шеста поетска книга на Радически (1953-2014), кој зад себе остави голем придонес во областа на книжевноста и книжевната историја.

При објавување на материјали од порталот www.hybread.mk во друг медиум, задолжително наведете го изворот од кој е преземен текстот.

 

Остави коментар