Популарни логоа искомбинирани со класични уметнички дела – фасцинантен резултат

0

Barbie, Ferrari, NBA, Starbucks и многу други логоа се веќе врежани во нашата меморија. Но, дали сте ги замислиле некогаш во комбинација со дело на Ван Гог, Фрида Кало или на Рене Магрит? Оваа генијална идеја му дошла на артистот Eisen Bernard Bernardo кој ги одбрал наголемите брендови и најголемите уметници и го добил овој интересен спој. Погледнете:

APPLE + THE SON OF MAN BY RENÉ MAGRITTE
1

BARBIE + PORTRAIT OF SIMONETTA VESPUCCI BY PIERO DI COSIMO
2

BRITISH PETROLEUM + THREE SUNFLOWERS BY VINCENT VAN GOGH3

CBS TELEVISION + THE DESPERATE MAN (SELF-PORTRAIT) BY GUSTAVE COURBET4

FERRARI + NAPOLEON CROSSING THE ALPS BY JACQUES-LOUIS DAVID5

                                                                                                                       NASA + THE STARRY NIGHT BY VINCENT VAN GOGH
6

NBA + GLADIATORS BY LEON-MAXIME FAIVRE
7

PUMA + SCOUT ATTACKED BY A TIGER BY HENRI ROUSSEAU
8

SHELL + THE BIRTH OF VENUS BY SANDRO BOTTICELLI                                                                                                            9

STARBUCKS + SELF-PORTRAIT WITH THORN NECKLACE AND HUMMINGBIRD BY FRIDA KAHLO10