Поплавен светскиот трезор кој требаше да не спаси по апокалипса

0

Поради високите температури се стопи мразот во околината на глобалниот трезор за кој пишувавме пред околу пола година, и поплавен е влезот поради што се поставуваат прашања за сигурноста на се она што се наоѓа во него.

Големата подземна библиотека која е изградена на северот од Норвешка, е изградена како последна сламка за која може да се фати човештвото доколку не погоди некоја голема катастрофа и ги уништи посевите во светот, но неодамна токму овој трезор е поплавен, а водата влегла внатре.

Норвешките власти наведуваат дека водата по поплавата замрзнала и дека била отстранета, но дека сепак некои примероци биле оштетени.