Погледнете кои се забавните разлики ако чувате куче и ако чувате маче

0

Секој сопственик на куче ќе ви каже дека нема подобро животно од неговиот миленик. Сопсвениците на мачки, пак, ќе ви кажат дека мачките се најслатките миленичиња на цел свет. Ние ви ја претставуваме разликата меѓу нив, во слики.

Како ве чекаат кога ќе стигнете дома

6922510852_5076e04551_z 7306102818_5a6b145413_z

Кучето ќе биде пресреќно што ве гледа, ќе скока низ целата куќа, ќе ви го лиже лицето. Мачката можеби ќе стане ако е време за вечера. Таа не се заморува со свечен пречек на нејзиниот сопственик.

Прошетки

dog-709328_640 8208704568_ecddbd6693_z__1479369120_46-217-155-249

Во светот на кучињата секое време е време за прошетка. За мачките самото сознание дека треба да го напуштат домот. И ако успеете да ѝ врзете ременче, не очекувајте ентузијазам.

Гушкање

girl-1341285_640 pets-1356191_640

Мачките ќе се гушкаат со вас кога ќе се расположени. Кучињата ќе се гушкаат во секое време.

Тренинг

yellow-labrador-retriever-742846_640 animal-339400_640

Кучето можете да го научите нешто ново за половин час. Како да ја научите мачката да ве слуша? Со среќа, и ако успеете, ние сме расположени да ве ислушаме.

Дисциплина

pet-423398_640 cats-796437_640

Ако викнете погласно по кучето, ќе ја наведне главата и ќе чувствува вина. Ако ја искарате мачката, не само што нема да подзастане, туку најверојатно ќе направи уште некоја беља.

Игра со другите

dogs-679900_640 cats-887387_640

Кучињата во истиот миг кога ќе видат куче можат да почнат да си играат со него. Мачките, поверојатно, ќе се обидат да се повредат една со друга.

Лутина

cat-812744_640 girl-1160441_640

Меморијата на кучето е многу покуса од таа на мачката. Со ова се објаснува фактот што мачките секогаш изгледаат како да се лути некому и дека таа лутина нема да помине додека се живи.

При објавување материјали од порталот www.hybread.mk во друг медиум, задолжително наведете го изворот од кој е преземен текстот.