Топ 12 песни за дождливи денови

0

Дури и неколку капки дожд може да ви го уништат расположението, планираното шетање, фризурата или штотуку измиениот автомобил. Но, нема што не се подобрува со вистинската плеј листа. Ние ви ги одбравме најсоодветните песни за дождливи денови како денешниов. Уживајте!

1.The Beatles “Rain”

2. Prince “Purple Rain”

3.  Garbage “Only Happy When it Rains”

4. Creedence Clearwater Revival “Have You Ever Seen The Rain?”

5. A-ha “Crying In The Rain”

6. Madonna “Rain”

7. Rihanna “Umbrella”

8. Missy Elliott  “The Rain (Supa Dupa Fly)”

9. Blind Melon “No Rain”

10. The Doors “Riders On the Storm”

11. Phil Collins “I Wish It Would Rain Down”

12. Gene Kelly “Singing In the Rain”