Печурка на бесмртноста – Реиши

0

Црвената реиши е позната по своите чудотворни ефекти.

Оваа печурка е една од најпочитуваните печурки на модерното време.
Расте на стебла во распаѓање во Јапонија, Кина,Тајван, Кореа и во останатите крајбрежни региони на Далечниот исток во густо пошумени планини со голема влажност и малку светлина. 99% Реиши кои растат во Јапонија се наоѓаат на стари стебла од слива.

Оценета како Еликсир на бесмртноста бидејќи се сметало дека овозможува вечна младост и долг век. Позната како среќен фунгус, во таоистичката традиција се смета дека реиши ја подобрува спиритуалната рецептивност поради што ја користеле калуѓерите за да го смират својот дух и ум. исто така ја подобрува убавината и тенот.
Континуираната примена на Реиши помага за спречување на дегенерација на телото, за подобрување на здравјето и за подолг живот.

Најчесто се користи за:
-општо подобрување на имунитетот
-враќање на силата на телото по операција
-детоксикација на организмот
-ги намаллува отровите од несаканите ефекти од хемо и радио терапијата, помага да се регенерира црниот дроб особено по употереба на лекарства, алкохол или хепатит.


Ганодермната киселина на црвената реиши помага протв астма, бронхитис, алергија.
Оваа печурка има анти алергиско и анти-воспалително дејство
Антивирусно и антитумурско дејство.

При објавување на  материјали од порталот www.hybread.mk во друг медиум, задолжително наведете го изворот од кој е преземен текстот.