Aпел за помош на 8-годишно девојче

Ели е родена со многу ретка болест, тотален аганглионарен мега колон (болест која предизвикува нефункционалност на цревата) што резултира со исклучително сериозни компликации и...

ФБИ со забрана за серијата „Досие икс“

Сценаристот и режисерот на култната серија „The X-Files“ (Досие Икс), Крис Картер во интервјуто за „Хафингтон Пост“ ги открива проблемите со кои се соочил...

Како да живееме подолго

Придобивката на новото време е продоложување на животниот век, но од друга страна тоа е меч со две остри страни. Зошто? Затоа што динамиката на...