Дојран е избран за „Град на културата за 2016 година“

Од пет пријавени градовит Битола, Берово, Струмица, Дојран и Тетово, Министерството за култура одлучи дека градот Дојран ги исполнува условите да биде престолнина на културата за...

Како да ги цртате вашите нокти

За вашите нокти да изгледаат креативно и уникатно пуштете ја вашата креативност, земете ги лаковите и почнете да ги цртате... Може да се инспиритате од...

Aпел за помош на 8-годишно девојче

Ели е родена со многу ретка болест, тотален аганглионарен мега колон (болест која предизвикува нефункционалност на цревата) што резултира со исклучително сериозни компликации и...