Moisturizing Cool Gel Cream – ново револуционерно решение за кожа од La Mer

0

Кога La Mer создава нов навлажнувач за кожа, ги поставува стандардите многу високо.

Впрочем, љубителите на La Mer, очекуваат интензивна хидратација на кожата – низ цела низа на текстури од култниот бренд. Новата формула мора да носи чувство на декадентност и додека допира до есенцијалната хидратација. Мора да помогне да во одбраната од секојдневните агресори кои ја напаѓаат кожата. Истовремено ја лади и ја смирува кожата и ја прави мазна. Станува збор за уште едно револуционерно решение за кожа – Moisturizing Cool Gel Cream.

Состав базиран на вода кој ја прави кожата да блеска од свежина – го претставува најдоброто од La Mer технологијата.

Веднаш по нанесувањето, кожата се чувствува навлажнета и во добра состојба со интензивно чувство на постојана потхрана. Површинската температура на кожата е намалена, оставајќи чувство на смиреност со видливо намалување на црвенилото до 72 %.

Конечно, заштитната бариера на кожата е зајакната, што доведува до навлажнета, цврста и здрава кожа.

Моќта на навлажнувачот

Освен функцијата на освежување, оваа формула има и карактеристики на посебен вид технологија. Како кај сите видови La Mer производи, функцијата на Moisturizing Cool Gel Cream, ги има својствата на потписот на La Mer, a тоа е Miracle Broth™. Овој производ, исто така е моќен антиоксидант кој има концентрација на чај од лимета кој што помага во одбрана на кожата од од стресот на кој е изложена во секојдневната средина, посебно кога има загадување на воздухот.

Моќата на OF THE MIRACLE BROTH™

Од своето основање, La Mer ја има инкорпорирано моќта за обнова на кожата во сите свои производи. Кожата добива инфузија за освежување која што е видлива. Дури и црвенила на кожата со висок степен на воспалување се смируваат после употреба на овој производ.

Новиот Moisturizing Cool Gel е придружува на разновидната група навлажнувачи на La Mer Tие меѓу себе се разликуваат, но во една суштинска компонента се исти: присуството на Miracle Broth.

Новата Micro Oil Gel Cream Capsule технологија

Капсулата е создадена со комбинација на милиони микро капки од Miracle Broth и Miracle Broth масло кои заедно го создаваат The Moisturizing CoolGel Cream.

Заедно, тие помагаат да се постигне ефектот на разладување и смирување на кожата.

Козметиката на La Mer, може да ја најдете единствено во парфимеријата Anabella.

При објавување на материјали од порталот www.hybread.mk во друг медиум, задолжително наведете го изворот од кој е преземен текстот.