Необични реченици за љубовта кои слатко ќе ве насмеат

0

Велат дека љубовта е единствениот достоен противник на било какви проблеми и дека само таа може да преживее се. Прочитајте ги овие 10 реченици кои совршено ја опишуваат силата на љубовта.

Љубовта е како сладолед. Постојат толку многу врати од кои може да одбирате, но не постои сладолед кој ќе ве задоволи подобро од вашиот омилен вкус.

Љубовта е како мамурлак. Болка од неа може да почуствувате само ако немате доволно искуство од претходно.

Љубовта е како танц. За да знаете како да играте потребно е да се оттргнете од сите грижи околку тоа колку смешно може да изгледате додека изграте.

Љубовта е како велосипед. Потребна ви е обука додека моментот кога сфаќате дека можете низ да возите низ животот само на две тркала.

Љубовта е како молив. Корисен, но само ако редовно го острите.

Љубовта е како компјутер. Редовно работите на него, знаејќи дека може да се случат грешки, но се е поинаку откако ќе научите како да ги отарасите.

Љубовта е како хит пена. Често ви се врти низ глава, дури и во моменти кога бледее, но кога неочекувано ја слушате, вие се смеете и знаете кој го пее тој хит.

Љубовта е како стаклена вазна. Кога ќе ја скршите, невозможно е повторно да се состават сите парчиња без повреда во процесoт. Дури и залепена, таа не е иста.

Љубовта е како празна книга која чека да биде исполнетa со мили, цитати, сеќавања, тајни… Но, таа не е бајка.

Љубовта е како тренинг со тегови.

При објавување на материјали од порталот www.hybread.mk во друг медиум, задолжително наведете го изворот од кој е преземен текстот