Необичен метод на една професорка им помогнал на студентите да положат испит

0

Полагањето на приемни испити создава голем притисок на средношколците. Ова не карактеристично само кај нас, туку го потврдува и британска студија каде резултатите биле негативни и покажале дека дури 90 проценти од децата чувствуваат притисок, а четвртина признале дека имаат стресни моменти.

Една амбициозна учителка, земјаќи ги предвид овие резултати решила да постапи поинаку за првпат. Неколку дена пред испитот, таа има напишата на учениците:

“Од испитот не делат само неколку дена и важно е да се искористи преостанатото време на мудар начин. Ова е вашата задача за викенд. Ве молам да ја завршите одговорно и како што треба:

 • Возете точак
 • Прочитајте книга
 • Погледнете го омилениот филм што ќе ве насмее
 • Смејте се додека не почне да ве боли стомак
 • Јадете гумени бонбони
 • Поминете време со луѓето кои ги сакате
 • Излезете надвор и уживајте во времето
 • Одете на пливање
 • Занимавајте се со некое хоби
 • Одморете те
 • Видете со пријателите
 • Трчајте до изнемоштеност
 • Згответе нешто
 • Јадете сладолед
 • Играјте си во дворот
 • Направете нешто кое никогаш не сте направиле”

Овој метод станал апсолутен хит меѓу младите во Бритaнија и се шири со брзина на светлината.

При објавување на материјали од порталот www.hybread.mk во друг медиум, задолжително наведете го изворот од кој е преземен текстот