Не трошете пари на предмети со поминат рок- нема да ви требаат

0

Некои работи на следната листа се со поминат рок- односно тие се работи кои припаѓаат на минатото и денес се комплетно непотребни.

Напредокот на технологијата понекогаш може дефинитивно да нè изненади и да заборавиме како некогаш изгледал телефонот, телевизорот, компјутерот и сл.

Но, некои од овие работи се уште се продаваат но, би било смешно доколку се одлучиме да трошиме пари на нив, освен ако не послужат како винтиџ предмети во домот.

Еве интересна и кратка листа на предмети кои дефинитивно денес не ви се потребни…

Будилник

Денес најчесто будилникот ни е нашиот мобилен телефон, таблетот или „паметниот“ рачен часовник… Интерсно беше времето кога во 6 наутро будилникот „вриштеше“ гласно и ги будеше и оние што не треба да станат. Денес сепак, нашите баби и дедовци не се одвјуваат од нив.

shutterstock_jutro_alarm_budilica

Книга за готвење

Уште во минатото добрата книга за готвење била одлика за добра домаќинка, но денеска може да го најдеме секој рецепт на интернет дури и со видео.

knjiga_religion_shutter

Принтер

Во времето на електронската комуникација, принтерот и трошењето на хартии станаа еколошки не совесна работа. Со оглед на тоа дека денес функционира се со електронска пошта, немате потреба од овој предмет.

printer_shutter

Куќиште

Сијаличките светат, вентилаторот се мачи, а вие поново гледате во големиот екран…но денес лап топот, таблет, „паметните“ телефони, се се што ви е потребно.

racunala_wiki

Телефонска секретарка

„Оставете порака по звучниот сигнал“- наместо ова, денеска за нас работат мобилните оператори.
uredski_telefon

Но, ако сте винтиџ раположени, овие работи веќе ги поседувате од порано, зар не?

При објавување на  материјали од порталот www.hybread.mk во друг медиум, задолжително наведете го изворот од кој е преземен текстот.

Остави коментар