Не ми е гајле што мислите за мене, јас воопшто не мислам на вас

0

Понекогаш на секој од нас му е потребен мудар совет или ”магичен пресврт”.

Прочитајте ги цитатите овие на големи, успешни и силни жени и ако ги примените истите, тие можат да влијаат за драстично да го промените својот живот:

“Не ми се допаѓаат долги одела – за време на разговор со маж, не можам да видам како тој ме третира.”
“Колку повеќе жената се чувствува лошо, толку подобро таа треба да изгледа”
“Не ми е гајле што мислите за мене, јас воопшто не мислам на вас”.
Коко Шанел

 

 “Немојте да се навраќате на она што сте одлучиле да го напуштите. Совладете ја планината, па почнете да напаѓате други.”
Мерилин Монро

 

“Не ми беше лесно кога стигнав до петтата деценија. Отидов во тоалет со шише вино, ја заклучив вратата и си реков ”Нема да излезеш од овде додека максимално не прифатиш која си во овој момент. Без тоа – невозможно е да продолжиш понатаму”
Шерон Стоун

 

 “Само жената која е цврсто уверена во својата убавина, ќе успее да ги убеди и останатите дека е убава.” -Софија Лорен

 

“Најголемата грешка што можеме да ја направиме во животот е да веруваме во она што го зборуваме за други луѓе”.
“Жените често се плашат да кажат што сакаат. Затоа и не го добиваат она што го сакаат”. –Мадона

 

“Животот е премногу краток за да го потрошите на диета, алчни луѓе и лошо расположение”.
“Подобро е да бидам добра личност, се колнам, отколку мирно суштество со манири”. Фаина Раневска

Извор: elle.rs

При објавување материјали од порталот www.hybread.mk во друг медиум, задолжително наведете го изворот од кој е преземен текстот.