Назад во времето на структурирани фустани, беретки и нараквици…

0

Светот знае малку за Нина Лин, руска фотографка, која емигрирала во Соединетите Американски Држави и живеела и работела во првата половина на минатиот век. Благодарение на нејзиниот изострен осет за фантасични модни фотографии, американскиот магазин Лајф ја ангажирал за повеќе од педесет броја и токму нејзините фотографии се нашле на насловната страна.

Нејзините фотографии совршено го отсликуваат животот во четриесеттите и педесеттите години на минатиот век.

Фотографиите на Нина Лин ќе ве вратат назад во времето, кога тренд биле струкираните фустани, нараквиците, беретките, совршено брановидните коси… Погледнете што „уловила“ оваа фотографка и каква била модата пред шеесетина години.

nina-lin (1) nina-lin (3)nina-lin (5)nina-lin (2) nina-lin (4)nina-lin (6)nina-lin (8) nina-lin (7)nina-lin (10) nina-lin (11) nina-lin (12) nina-lin (13)  nina-lin (15)nina-lin (16)

При објавување на материјалиод порталот www.hybread.mk во друг медиум, задолжително наведете го изворот од кој е преземен текстот.

Остави коментар