Направи сам: Платнени салфетки за празник

0

Велигденските традиции вклучуваат гости и богата трпеза. А на секоја трпеза салфетките се задолжителен дел. Украсните или тематски салфетки ја разубавуваат масата. Дозволете си да бидете уникатни и користете платнени салфетки, за вашите гости да се чувствуваат како посебно.

Ви предлагаме лесна идеја за украс на масата, со празнични салфетки со точки.
Што ви треба?

8cc103568ba1a5110882f7f98ed83035
-Бели платнени салфетки
-Гумени топчиња
-Бои за платно
Правењето на салфетките е многу едоставно, земете бои кои се својствени за празникот. Ставете го топчето во бојата и направете печат на салфетката, потоа во другата боја, па следната и ќе добиете шарена салфетка.
Не заборавајте масата да ја украсите со пролетно цвеќе, а салфетките дополнително ќе ја збогатат.

3f4c3eb22da4bd8b76cbff0e9fae2f7e

При објавување на материјали од порталот www.hybread.mk во друг медиум, задолжително наведете го изворот од кој е преземен текстот