Направи сам: Корисни и декоративни предмети од старите рамки

0

Во вашиот дом, веројатно имате рамки за слики, гоблени, фотографии кои веќе не висат на ѕидовите, оставени се на таванот или во подрумот, собираат праашина и немо чекаат да дојде денот кога ќе завршат в отпад. Пред да ги фрлите рамките, сакаме да ви кажеме дека истите можат да реупотребат и да добијат нова функција. Па, инспирирајте се и фатете се за работа која е креативна и корисна.

Со поставување на стиропор, жила и платно на рамката таа ќе стане одлиќен држач за накитот.2761805-collage21-650-1467045882 Со поставување на стакло на рамката добивате подлога на која ќе може да ги исуште омилените зачини и билки.
2762055-collage18-650-1467045882

Обојте ги рамките и тие стануваат декоративен елемнт за вашите тавани или ѕидови.

2762105-collage14-650-1467045882

Може да послужат и како перниче за игли.

2762205-collage15-650-1467045882

Но, и како држачи за различни технолошки уреди

2762305-collage17-650-1467045882

Од старите рамки може да направите масичка.2762355-collage25-650-1467045882

Или стаклена куќичка за вашите омилени цвеќиња.2762405-collage26-650-1467045882

Оптегнете жила или подебел конец на рамката и со мали дрвени штипки закачете ги вашите омилени фотки.

2762705-old-picture-frame-renovation-into-a-photo-frame-2-650-1467045882

Старите рамки нека послужат како закачалки за клучеви.

2762755-collage7-650-1467045882

Со малку имагинација, силикон, коноп и панделки, рамките стануваат декортивен елемент

2762905-collage27-650-1467045882

Употребете ги како полици за книги…

2762955-collage3-650-1467045882

Или како закачалки за крпи во бањата

2763005-collage4-650-1467045882

Старите рамки може да бидат новите календари или потстеници.2763055-collage5-650-14670458822762855-collage28-650-1467045882
При објавување на материјали од порталот www.hybread.mk во друг медиум, задолжително наведете го изворот од кој е преземен текстот

Остави коментар