Најразнобојните градови во светот – Од топлите бои на Хавана, до пастелните на Порто (фото)

0

– Мексико е домот на прекрасниот колонијален град Гуанахато (Guanajuato), кој е познат по шарените пешачки патеки и градби.
– Ла Бока (La Boca) во Аргентина е едно од најсветлите делови на земјата, со згради обоени во стотици нијанси.
– Многу други градови блескаат, вклучувајќи ги и Локарно (Locarno) во Швајцарија, Кејптаун (Cape Town) во Јужна Африка и Валпараисо (Valparaiso) во Чиле.

Од виножитото наречено Буенос Аирес, до пастелната Италијанска ривиера – многу градови одат
подалеку од монохроматските цемент и цигла.
Таквите како St. John во Канада, Valparaiso во Чиле, Locarno во Швајцарија, Little India во Синагапур и Cape Town во Јужна Африка се гордеат со најшарените градби во светот.

Буенос Аирес – Аргентина (Bueno Aires – Argentina)
1. аргентина
Ла Бока  – Аргентина (La Boca – Argentina)
2. аргентина

Ла Бока  – Аргентина (La Boca – Argentina)
3.
Италијанска Ривиера – Лигирија (Italian Riviera – Liguria)

4.

Италијанска Ривиера – Лигирија (Italian Riviera – Liguria)

5.

Сент Џон  – Њуфаундленд и Лабрадор, Канада (St. John’s – Newfoundland and Labrador, Canada)

8.
Сент Џон  – Њуфаундленд и Лабрадор, Канада (St. John’s – Newfoundland and Labrador, Canada)

6.

Валпараисо – Чиле (Valparaiso – Chile)

7.

 Њухејвн, Копенхаген – Данска (Nyhavn, Copenhagen – Denmark)

9.
Кејптаун  – Јужна Африка (Cape Town – South Africa)

10.
Локарно  – Швајцарија( Locarno – Switzerland) 
11.

Мексико – Гуанахато (Mexico – Guanajuato) 
12.
Мала Индија  – Сингапур (Little India – Singapore)

13.
Хавана – Куба (Havana – Cuba)

14.
Порто – Португалија (Porto – Portugal)
15.