Најлуксузниот хотел во светот „The 13“

0

Екстравагантен хотел, кој веќе ја носи титулата за најлуксузен хотел во светот, во Макао…

Цената за изградба на овој хотел е 1.4 милиони долари, односно 7 милиони долари за секоја соба.
Сместен е во јужниот дел на Кина, а го носи името „The 13“.
Овој хотел има 200 апартмани со големина на простор до 3.000 м2. Секоја соба e декорирана со беспрекорен мебел, скулптури и детали.

luksuz-hotel-odmor-destinacija-putovanje-najluksuzniji-hotel (1)

Останатите детали во ентериерот на хотелот кои сигурно ќе ве остават без зборови се барокните фрески на плафоните, плишаните завеси со златни детали, мермерните подови, прозорите од витраж, спектакуларните лустери и огромните столбови.

luksuz-hotel-odmor-destinacija-putovanje-najluksuzniji-hotel (4)

Вилата „Villa du Comte“ e најмала- „само“ 200 м2, додека најголемата „Villa de Stephen“ e 3.000 м2.
Една ноќ во овие апартмани-таканаречени вили, ќе чини околку 100.000 долари од ноќ.

Гостите сe послужувани 24 часа од професионални личности, стручно обучувани во Париз, со бритнски сертификати.
За ВИП личностите e организиран превозот од и до хотелот со црвен Rolls Royce Phantom автомобил.

the-13-hotel-1170x642

Покрај шесте кинески, француски и јапонски ресторани и барови, во склоп на хотелот  има и шопинг центар „L’Atelier“ со познати ексклузивни брендови.

Останува да го видиме ова светско чудо.
luksuz-hotel-odmor-destinacija-putovanje-najluksuzniji-hotel (2)
luksuz-hotel-odmor-destinacija-putovanje-najluksuzniji-hotel (3)
luksuz-hotel-odmor-destinacija-putovanje-najluksuzniji-hotel (6)
luksuz-hotel-odmor-destinacija-putovanje-najluksuzniji-hotel-99 (1)
louis-xiii-hotel
При објавување на материјали од порталот www.hybread.mk во друг медиум, задолжително наведете го изворот од кој е преземен текстот