Најинспиративните цитати од Харви Спектар

0

Ако не ја гледате серијата Suits, не знаете за што точно зборуваме. И „грешката“ мора да си ја исправите така што ќе почнете да ја гледате веднаш. Уште овој викенд.

Еден од главните ликови во серијата е неповторливиот Харви Спектар, брилијантен адвокат, дрзок, повремено арогантен, а сепак исклучително праведен и остроумен.

Неговите коментари за многумина се мото според кое се водат во животот. За оние, пак, што не се дел од деловниот свет, тие се само култни цитати кои засекогаш ќе бидат запаметени. Еве само мал дел од нив:

  1. Јас немам соништа. Јас имам цели.
  2. Кога ќе ве приклештат за ѕид, искршете го ѕидот зад вас.
  3. Мене не ми се посреќува. Јас самиот си ја создавам сопствената среќа.
  4. Не им го расчистувам патот на луѓето. Луѓето ми го расчистуваат патот мене.
  5. Сите можат да ја работат мојата работа, ама никој не може да биде јас.
  6. Ако е вистина, не е фалење.
  7. Победниците не бараат изговори.
  8. Работете напорно сè додека не треба да се претставувате себеси.

И запомнете, Харви Спектар е секогаш во право!

При објавување материјали од порталот www.hybread.mk во друг медиум, задолжително наведете го изворот од кој е преземен текстот