Најголемите декоративни трендови во годината кога сте се родиле

0

Внатрешниот дизајн се менува како и се друго во животот. Иако, на прв поглед ќе си речете дека нема некои подрастични промени. Но, карнерите на 40те, еклектичноста на 70те, пастелната експлозија на 80те се доказ за промените кои настанале низ годините.

1926

1464976667-1464711844-1462605663-1926-hulton-archive

Голема софа до дефиниран облик била типично парче мебел во домовите во Холивуд.

1930

1464976674-1464711851-1462606391-1930-hulton-archive

Соба дизајнирана од Александар Кацински каде доминираат геометриски форми

1932

1464976677-1464711854-1462606563-1932-hulton-archive

Огледалата кои морале да ги имаат сите, тоа биле трендот во САД во тој момент.

1933

1464976678-1464711854-1462606647-1933-hulton-archive

Мебелот одбива боја навестувајќи ја светлата иднина.

1938

1464976687-1464711862-1462607220-1938-hulton-archive

Француски стил на трпезарија со прекрасен поглед.

1941

1464976692-1464711867-1462607463-1941-chicago-history-museum

Се дава акцент на удобноста и просторот во собите за спиење

1944

1464976695-1464711870-1462607659-1943-chicago-history-museum

Цветните дезени како дел од декорациите

1950

1464976719-1464711885-1462608210-1950-walter-sanders

Низок мебел во соба со огромен простор.

1956

1464976727-1464711893-1462608663-1956-frank-scherschel

Нискиот мебел не пречи во убавата глетка од дневниот престој.

1963

1464976738-1464711900-1462641087-1963-porch

Куќите со стаклени ѕидови добиваат на цена. Последниот крик на модата.

1968

1464976753-1464711913-1462642489-1973-house-beautiful

Храбри бои во новиот стил.

1973

1464976755-1464711915-1462642721-1975-house-beautiful

Револуцијата на бои продолжува и во 70те.

1982

1464976765-1464711926-1462643672-1982-house-beautiful 1464976766-1464711927-1462643835-1983-house-beautiful

Настапува ерата на 80те и пастелните нијанси.

1991

1464976778-1464711937-1462644802-1991-keith-beaty

Се става акцент на експериментирање со крајниот ефект на бојата. Исто така во овој период се враќа модата кон земјените тонови.

1995

1464976785-1464711943-1462645238-1995-nbc

Самокомбинирањето на мебелот е на цена, а исто так се купува и од “second hand” продавници.

1999

1464976797-1464711952-1462645628-1999-house-beautiful

Се става акцент на индустријалниот момент во декорирањето, со конкретна боја.

2000

1464976798-1464711953-1462645711-2000-nbc

Се додава боја на во целиот амбиент, мирни и смирени бои кои имаат краен ефект во целиот дизајн.

При објавување на материјали од порталот www.hybread.mk во друг медиум, задолжително наведете го изворот од кој е преземен текстот