Луѓето кои се доволно луди да мислат дека можат да го сменат светот, се обично тие кои навистина го менуваат

0

На сите луѓе понекогаш им треба дополнителна мотивација која ќе им даде сила и желба да продолжат понатаму. Животот не става пред постојани предизвици, а на нас е како ќе се справиме со нив.

Во продолжение, неколку мотивациони цитати:

„Како да почнете? Престанете да зборувате за тоа и почнете да делувате“ – Волт Дизни

„Песимистот гледа потешкотија во секоја можност. Оптимистот гледа можност во секоја потешкотија“ – Винстон Черчил.

„Не дозволувајте вчера да ви зема од денес“ – Вил Рогерс.

„Човекот учи многу повеќе од неуспехот. Не дозволувајте тоа да ве запре. Неуспехот гради цврст карактер“ – Непознат.

„Не е поентата во тоа дали ќе паднете, туку дали ќе можете да се издигнете“ – Винс Ломбарди.

„Луѓето кои се доволно луди да мислат дека можат да го сменат светот, се обично тие кои навистина го менуваат“ – Рон Силтанен.

„Сите соништа можат да се остварат, ако сте доволно храбри да ги следите“ – В.Дизни

„Не е важно колку бавно чекориш, се додека не застануваш“ – Конфучие

„Се што некогаш сте сакале е на другата страна од стравот“ – Џорџ Адир

При објавување на материјали од порталот www.hybread.mk во друг медиум, задолжително наведете го изворот од кој е преземен текстот