Луѓето кои даваат најдобри совети најчесто се оние кои имаат најмногу проблеми – Правила на живеењето

0

Животот и не е така комплициран како што некогаш го замислуваме. Постојат неколку работи кои важат за сите. Во принцип, се е така едноставно кога ќе се сфати како функционира. Постојат неколку правила кои помагаат полесно да се сфати живеењето.

Пријателствата кои се стекнуваат помеѓу 16 и 28 години најверојатно ќе опстанат до крајот на животот.

Девојките повеќе ги привлекуваат мажи со длабок глас.

Луѓето кои даваат најдобри совети најчесто се оние кои имаат најмногу проблеми.

Нашите емоции не влијаат на комуникацијата. Но начинот на комуникација многу влијае врз нашите емоции.

Музика со високи тонови може да влијае да се чувствувате смирено и среќно.

Ако не можете да заспиете поради многу мисли, станете и запишете ги сите на лист. Потоа, веднаш ќе заспиете.

Работите кои ве плашат може многу да ве усреќат.

Просечно време кое жена може да издржи да сочува тајна е 47 часа и 15 минути.

Кога сме среќни потребно ни е помалку сон.

Доколку се венчате со најдобриот пријател, жансите да се разведете се 70% помалку.

Патувањата го самлуваат ризикот од срцев удар.

Кога еден од соговорниците ќе го помести своето стопало на другата страна, тоа обично значи дека не се согласува со вас.

При објавување на материјали од порталот www.hybread.mk во друг медиум, задолжително наведете го изворот од кој е преземен текстот