Луд излез – Васко Попа

0

Ме плашат дека ми фали
Една даска во главата

И уште ме плашат
Дека ќе ме покопаат
Во сандак од три даски

Ме плашат а не насетуваат
Дека без четвртата даска
Јас нив ќе ги исплашам

Ми се фали веселото будалче
Од нашата улица.

При објавување на материјали од порталот www.hybread.mk во друг медиум, задолжително наведете го изворот од кој е преземен текстот.