Логоата на познатите брендови: некогаш и сега

0

Сè се менува со текот на времето, а од оваа промена не е исклучена ниту бизнис сферата. Со оглед на тоа дека вкусовите на консументите се менуваат, компаниите  мора да ги следат и да бидат во чекор со нив.

Ова се однесува и на нивните логоа кои го рефлектираат времето во кое живееме.

Погледнете ги некои од најпознатите логоа како изгледале на почеток, а како изгледаат сега.

НИНТЕНДО

famous-logo-evolution-history-old-new-5-57470977b4072__700

ЛЕГО

famous-logo-evolution-history-old-new-9-5747097db47dc__700

МОЗИЛА

famous-logo-evolution-history-old-new-14-57470989d4c57__700

Телевизискиот канал ДИСКАВЕРИ

famous-logo-evolution-history-old-new-16-5747098dc74d0__700

ФОРД

famous-logo-evolution-history-old-new-17-57470c3de8167__700

КАНОН

famous-logo-evolution-history-old-new-17-5747098fd48cf__700

ЕПЛ

famous-logo-evolution-history-old-new-20-5747099422833__700

МТВ Музичката телевизија

famous-logo-evolution-history-old-new-24-5747099a30ce0__700

СТАРБАКС

famous-logo-evolution-history-old-new-27-5747099eadd44__700

АМАЗОН

famous-logo-evolution-history-old-new-29-574709a1c5210__700

ВОЛТ ДИЗНИ

famous-logo-evolution-history-old-new-31-574709a5bd569__700

ТВИТЕР

famous-logo-evolution-history-old-new-68-57473a7919b6e__700

При објавување на материјали од порталот www.hybread.mk во друг медиум, задолжително наведете го изворот од кој е преземен текстот