Љубовта има многу облици

0

Љубовта е она чувство за кое низ историјата, небројно многу умови создавале. Пишувани се книги, создавани се уметнички дека, градени се храмови, се воделе војни… И сепак, таа останува една од секогаш најактуелните теми и се обидуваме да ја дефинираме… Се обидуваме на љубовта да и дадеме форма или облик, да ја сместиме во краток опис на емоции, неколку стихови или една фотографија. А таа, пак, моќна не застанува. Нè инспирира. Ни покажува дека може да има илјадници форми и пак да биде совршена, убава, нежна, моќна, магична. Следниве фотографии ќе ни раскажат за тоа каде е љубовта, каква форма може да има, дека љубовта е насекаде, во домовите, дворовите, болничките соби, аеродромите, тесните улички, парковите, езерата, шумите…

ljubovta-ima-mnogu-oblici (1) ljubovta-ima-mnogu-oblici (2) ljubovta-ima-mnogu-oblici (3) ljubovta-ima-mnogu-oblici (4) ljubovta-ima-mnogu-oblici (5) ljubovta-ima-mnogu-oblici (6) ljubovta-ima-mnogu-oblici (7) ljubovta-ima-mnogu-oblici (8) ljubovta-ima-mnogu-oblici (9) ljubovta-ima-mnogu-oblici (10) ljubovta-ima-mnogu-oblici (11) ljubovta-ima-mnogu-oblici (12) ljubovta-ima-mnogu-oblici (13)ljubovta-ima-mnogu-oblici (15) ljubovta-ima-mnogu-oblici (16) ljubovta-ima-mnogu-oblici (17) ljubovta-ima-mnogu-oblici (18) ljubovta-ima-mnogu-oblici (19) ljubovta-ima-mnogu-oblici (20) ljubovta-ima-mnogu-oblici (21)

При објавување на материјали од порталот www.hybread.mk во друг медиум, задолжително наведете го изворот од кој е преземен текстот