Кои олимписки медали се најлесни за освојување?

0

Освојувањето на златните медали на Олимпсиките игри воопшто не е лесно.

Но, како што сите претпоставуваме некои медали се полесни за освојување, бидејќи дисциплините во кои се освојуваат бараат и нешто помал напор или физичка кондиција за разлика од некои други спортови.

Каналот Фокс Спорт направи опсежна и детална анализа за да утврди во кои олимпсики дисциплини спортистите најлесно и без многу добра кондиција и физични напор стигнуваат до златото.

Олипмиски дисциплини кои не бараат многу добра кондиција туку прецизност се стрелаштвото и стреличарството. Други спортови кои не бараат многу труд се едрењето и ритмичката гимнастика.

Најтешко до златото се стигнува во категориите кои бараат силна физичка подготвеност како што се пливањето, тенисот и атлетиката.

При објавување на материјали од порталот www.hybread.mk во друг медиум, задолжително наведете го изворот од кој е преземен текстот

 

Остави коментар