Кои филмови на Леонардо Ди Каприо оствариле најголема заработка?

0

Кога станува збор за феноменалниот Лео нема што многу да се зборува. За него зборуваат бројните успешни улоги и заработката на филмовите во кои тој учестувал. Несомнено многу од нив ни се добро познати, но дали и бројките зад нив ги знаете?

Кои филмови заработиле најмногу имајќи го Леонардо Ди Каприо во ростерот актери?

“The Aviator” (2004) –  тотална заработка: 213.7 милиони долари

“The Departed” (2006) – тотална заработка: 289.8 милиони долари

leo 3

“Shutter Island” (2010) – тотална заработка: 294.8 милиони долари

“The Great Gatsby” (2013) – тотална заработка: 351 милиони долари

“Catch Me If You Can” (2002) – тотална заработка: 351.1 милиони долари

“The Wolf of Wall Street” (2013) – тотална заработка: 392 милиони долари

“Django Unchained” (2012) – тотална заработка: 425.4 милиони долари

” The Revenant” (2015) – тотална заработка: 526.3 милиони долари

leo

“Inception” (2010) – тотална заработка: 825.5 милиони долари

“Titanic” (1997) – тотална заработка: 2.2 билиони долари