Каква фризура ви прилега според обликот на лицето

0
Portrait of calm emotionless model with long windy hair.Studio shot.

Често се случува да не знаеме каква фризура да одбереме и која форма најдобро прилега на нашето лице…

Стручните лица- стилисти велат дека тоа и не е така лесно да се открие, бидејќи постојат одредени работи на кои треаба да се обрне внимание.
Едена од нив е и обликот на нашето лице што игра важна улога при изборот на идеалната фризура…

Според тоа, подготвивме мал водич според стручното мислење на стилистите…

Фризури за тркалезно лице


zenski-magazin-beauty-kosa-frizura-koja-vam-odgovara-u-skladu-sa-vasim-licem-1 (5)
Доколку имате тркалезно лице, тогаш потребно е да избегнете фризура која ќе го издолжи лицето.
На жените со тркалезно лице најдобро им прилега долга рамна коса или пак коса со средна должина.
Ако имате таласеста коса, тогаш обидете се секогаш да е мека и да не е со многу волумен.
Не се препорачува степенасто шишање бидејќи оваа фризура има тендендција да го зголеми волуменот, а токму тоа треба да го избегнувате.
Може да си поиграте со прамени или пак со асиметријчно шишање.
Ако сакате да ја соберете косата одлично ќе ви прилега високо направена пунџа.

Фризура за долгнавесто лице
zenski-magazin-beauty-kosa-frizura-koja-vam-odgovara-u-skladu-sa-vasim-licem-1 (100)

Ако имате долгнавесто лице избегнувајте долга и рамна форма на коса.
Вас одлично ќе ви прилега таласеста форма на коса со волумен, но никогаш не правете поголем волум на косата ако планирате да ја соберете.

Фризури за триаголно лице

zenski-magazin-beauty-kosa-frizura-koja-vam-odgovara-u-skladu-sa-vasim-licem-1 (8)
За триаголната форма на лице таласесеста фризура е големо Не.
Оваа форма на лице е карактеризирана со ниско чеко и изразито широка линија на вилицата,а токму тоа треба да биде прекриено.
Обидете се со слоевито шишање, степенаста боб фризура, шишки, или долга коса со патец на средина.

Фризури за четвртасто лице


zenski-magazin-beauty-kosa-frizura-koja-vam-odgovara-u-skladu-sa-vasim-licem-1 (2)
Пуштете прамени од косата врз лицето. Одбегнувајте фризури кои се до линијата на вилицата. Одлично ви прилегаат фризури со волумен, па таласите се одличен избор.
Обидете се и со косо шишање или асиметрични шишки.
zenski-magazin-beauty-kosa-frizura-koja-vam-odgovara-u-skladu-sa-vasim-licem-1 (3)
zenski-magazin-beauty-kosa-frizura-koja-vam-odgovara-u-skladu-sa-vasim-licem-1 (4)
zenski-magazin-beauty-kosa-frizura-koja-vam-odgovara-u-skladu-sa-vasim-licem-1 (6)
zenski-magazin-beauty-kosa-frizura-koja-vam-odgovara-u-skladu-sa-vasim-licem-1 (7)
zenski-magazin-beauty-kosa-frizura-koja-vam-odgovara-u-skladu-sa-vasim-licem-1 (9)
zenski-magazin-beauty-kosa-frizura-koja-vam-odgovara-u-skladu-sa-vasim-licem-1 (10)
zenski-magazin-beauty-kosa-frizura-koja-vam-odgovara-u-skladu-sa-vasim-licem-1 (11) (1)
zenski-magazin-beauty-kosa-frizura-koja-vam-odgovara-u-skladu-sa-vasim-licem-1 (12)

При објавување на материјали од порталот www.hybread.mk во друг медиум, задолжително наведете го изворот од кој е преземен текстот