Како една мајка го мотивира своето дете да јаде?

0

Секоја мајка барем еднаш ќе се соочи со моментот дека нејзиното дете не сака да јаде. Ќе пробува различни методи за да го натера да земе барем залаче, ќе пее додека се обидува да го нахрани, ќе му ја понуди цела храна од фрижидерот, ќе го вмеша во готвењето, ќе се консултира со други мајки и педијатри, со часови ќе го убедува дека мора да касне барем една лажица од супата. И сето тоа бесцелно!

Но, на една австралиска мајка и тргнало од рака да го убеди својот син Џејкоб да јаде. Имено, Лaла прави вистински ремек дела од храната преку кои го мотивира нејзиниот син да се храни колку што треба и на здрав начин. Мајката на Џејкоб создава уметност од овошје, зеленчук, месо… Погледнете колку добро и оди тоа!

56897455 (15) 56897455 (14) 56897455 (13) 56897455 (12) 56897455 (7) 56897455 (8) 56897455 (10) 56897455 (11) 56897455 (6) 56897455 (1)

При објавување на материјали од порталот www.hybread.mk во друг медиум, задолжително наведете го изворот од кој е преземен текстот.