Изложба „Фемина 8-II“ во КИЦ

0

Вечер во 21 часот во КИЦ, Салон 1 ќе биде отворена изложбата „Фемина 8-II“, во организација на Друштвото на ликовни уметници на Македонија (ДЛУМ) и манифестацијата „Скопско лето“.

На изложбата со свои уметнички записи ќе се претстават авторите: Мијалковиќ, Беди, Фидановски, Наумовски, Велковиќ, Менков, Рамичевиќ и Санев. Покрај домашните, на „Фемина 8-II“ ќе бидат презентирани делата на Нинковиќ, Цветковиќ и Пулаи, автори-гости од Република Србија.

При објавување на материјали од порталот www.hybread.mk во друг медиум, задолжително наведете го изворот од кој е преземен текстот